Garden House - London

Residential refurbishment and extension to a Georgian town house, the design focused on connecting each new space to private garden spaces.

The importance of the garden inspired the design for a young family's extension and remodelling of a 3 storey Georgian house in a conservation area. A modern take on the 'window box' provided three connections to the garden – at ground floor, overlooking the garden from above and from the roof. Each new space is designed to provide a place to rest. Light is carefully controlled, seating and hidden storage integrated and access to the herb gardens provided.

Sophie Bates Architects was commissioned to work with the developer client on his family home to generate an inspiring design that maximised the potential and flexibility of the existing spaces.

Thank you so much for all your work
Tim and Marina Hopwell, SW London