Park Road - Richmond

A new light filled garden room and lift to this stunning victorian Richmond property.

The design needed to maximise light into the existing lower ground floor while not dominating the rear elevation with it's beautiful period bay window and terrace. By having full height, sliding, slim framed glass doors to two sides views of the garden and light are gained from both directions. The large roof light will flood the space with light, it's angled sides relating to the bay window form above. A delicate frameless glass balustrade to the terrace allows the existing house's traditional detailing to be read.

Stone cladding to the fixed windows, terrace and roof perimeter give weight and elegance to the form. Internally subtle lighting and a simple palette of stone, white washed timber and brick combine. All joinery is by Sophie Bates Architects.

Project Information
Location: Richmond
Price: private
Client: private