Hampton Home near completion

Located not far from Bushy Park, the new home sits in a large corner plot surrounded by trees and greenery. Views of the garden were central to the design and are framed with the glazing from when you enter the home.  Each space is naturally lit from at least two directions.

The home is timber frame -highly insulated, heated with an ASHP and uf heating and with an MVHR ventilation system.  Lighting design, both natural daylight, sunlight and shadows, with night time LED fittings animate the home against a pallet of white walls and oak flooring and neutral tones.  The existing slab and existing cavity walls were maintained where feasible.

Architecture and interior design/ lighting by Sophie Bates Architects

Lanscape design - Barnwell Gardens/ Sophie Bates Architects

Structural engineer - Albion Structures

Contractor - London Welsh Develpments Ltd

Sophie Bates ArchitectsHampton home kitchen minimal white Sophie Bates Architects 5770.jpgSophie Bates Architects Hampton house Rear elevation .jpgSophie Bates ArchitectsHampton home minimal oak stairSophie Bates Architects 5779.jpgSophie Bates ArchitectsHampton home living minimal lighting Sophie Bates Architects 5733.jpgSophie Bates ArchitectsHampton home kitchen minimal Sophie Bates Architects 5735.jpgSophie Bates ArchitectsHampton home Sophie Bates Architects 5751.jpg